Uutiset

11.06.2015 Seppo Närhi

World Skilssin viherrakentamisen lajin kilpapari valmentautuu kisaan

Viherrakentamisen lajissa valmentautuvat Brasilian kisaan (vas.) Josefiina Lindroth ja Camilla Karivainio. Tukena valmentautumisessa Mikko Jaakkola.

World Skills -kipailu järjestetän joka toinen vuosi jossain päin maapalloa. Tänä vuonna kisa on elokuussa Brasiliassa. Viherrakentamisen lajissa Suomen esikarsinnasta selvisivät Suomen edustajiksi toisen polven viherrakentajanaiset Josefiina Lindroth ja Camilla Karivainio. Paria valmentava Mikko Jaakkola, joka on samalla lajin expertti, eli kilpailussa paikalla oleva tuomari, kertoo kilpaparin sopivan hyvin yhteen. He kommunikoivat hyvin ja täydentävät taidoiltaan toisiaan.

Fyysisessä lajissa nuoret naiset sanovat pärjäävänsä käyttämällä viisauttaan. Mikko vakuuttaa, että fysiikasta pärjääminen ei jää kiinni. Monipuolista Brasilian kilpailutehtävää on päästy jo koerakentamaan. Haastava kilpailutyö sisältää kivi- ja puurakentamista sekä vesiputouksen ja tietenkin kasvillisuustöitä. Kilpailutyötä muutetaan 30 %, joten se tuo lisäjännitteen kilpailuun.

Kilpaparilla on hyvä motivaatio ja halu pärjätä. Brasiliasta haetaan mukavia kokemuksia ja elämyksiä.

Parilla on takanaan jo neljät harjoitusleirit, lisäksi pari todellista kilpailutilannetta, KevätPuutarhan yhteydessä PM-kilpailut ja Wienissä Wienin alueen avoimet mestaruuskilpailut. Wienissä mukana oli kilpapareja neljästä maasta, tuloksena molemmista kilpailusta on ollut toinen sija. Tästä on hyvä ollut jatkaa kohti Brasiliaa.

Camilla toteaa, että kilpailutilanteista on ollut eniten hyötyä valmentautumisessa. On joutunut tekemään töitä paineen alla ja aikatauluttamaan tekemisen.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: