Uutiset

03.06.2016 Seppo Närhi

Vuoden maisemasuunnittelija luo kauneutta rakennettuun ympäristöön

Luonto ja kauneus hyvinvoinnin lähteenä

Hanna Hentinen innostuu saadessaan luoda kaunista ympäristöä.

– Maisemasuunnittelussa minua inspiroi hyvän lopputuloksen lisäksi luomistyö. Haluan luoda kauneutta ja harmoniaa ihmisten elinympäristöön. Viheralueiden positiivinen vaikutus ihmisten mielialaan on tutkittu ja tunnustettu asia. Pyrin luomaan rakennettuun ympäristöön keitaita, joissa on hyvä olla ja nauttia luonnosta pienessäkin mittakaavassa.

Uuden projektin aloittaminen on aina erityisen kiinnostavaa. Yritän saada jokaisesta kohteesta sen parhaat puolet esiin. Haluan luoda hyvää ympäristöä luonnon ja kauneuden avulla ja kyseisiin olosuhteisiin jotain enemmän kuin asiakas odottaa, Hentinen toteaa.

Suurin osa Hentisen tämän hetkisistä suunnittelukohteista sijaitsee Helsingissä, kuten Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Sompasaaressa. Suunnittelukohteet ovat monipuolisia. Kohteet painottuvat kuitenkin uudiskohteisiin, kuten asunto- ja korttelipihoihin ja niiden osalta etenkin kansipihoihin. Tiivistyvä kaupunkirakenne luo omat haasteensa suunnitteluun. – Pyrkimyksenäni on aina kuitenkin luonnon, kestävän kehityksen, ekologisuuden ja biodiversiteetin edistäminen.

Viime vuosien merkittävimmiksi suunnittelukohteikseen Hentinen mainitsee Meilahden arboretumin hoito- ja kehittämissuunnitelman Ruusutarhoineen, Diakonia-ammattikorkeakoulun pihan Helsingissä, Harjulan koulun pihan ja lähiliikuntapaikan Järvenpäässä ja Thurmanin puiston- ja lähiliikuntapaikan Kauniaisissa sekä haasteelliset kansipihat.

Luonto voimavarana

Hentisen suunnittelun lähtökohtana ovat luontoarvot ja luonnonläheisyys. Hentinen viettää vapaa-aikansa luonnossa ja kertoo saavansa siitä valtavasti energiaa. Sitä samaa hän haluaa tarjota asiakkailleen. – Pienikin pala luontoa rakennetussa ympäristössä mahdollistaa luontokokemuksen ja sen mukanaan tuoman hyvänolon tunteen.

Arvostettu suunnittelun ammattilainen

Hanna Hentisellä on oma suunnittelutoimisto Piha- ja puistosuunnittelu Hanna Hentinen, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

– Vuoden maisemasuunnittelijan äänestyksen perusteluissa Hentisen kerrottiin olevan sekä kollegoiden että yhteistyökumppaneiden keskuudessa laajalti arvostettu suunnittelun ammattilainen, joka korostaa suunnittelutyössään sekä toimivuutta että visuaalisuutta. Hänen luova, innovatiivinen ja kulttuuri- ja luontoarvoja kunnioittava suunnittelutyönsä on saanut osakseen arvostusta ja ihailua, kertoo Maisemasuunnittelijat ry:n puheenjohtaja Eeva Blomberg.

Suunnittelutyön ohella Hentinen on ollut vuosia mukana Viheralan järjestötoiminnassa sekä tuottanut ammattijulkaisuja sekä kirjoittanut artikkeleita alan ammatti- ja kuluttajalehtiin ja edistänyt siten alan tunnettuutta.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: