Uutiset

04.04.2016 Seppo Närhi

Vuoden Avoin puutarha –tunnustus taimiston näytepuutarhalle

Raati oli valinnassaan yksimielinen, sillä valittu puutarha täytti tunnustuksen saajalle asetetut kriteerit ja keräsi päivän aikana runsaat 100 kävijää. Valintaperusteina ovat muun muassa huolellinen valmistautuminen ja aktiivinen mukanaolo tapahtumassa. Tärkeitä perusteita ovat lisäksi vuorovaikutus kävijöiden kanssa, tapahtuman kehittämiseksi annetut ehdotukset sekä aktiivinen tapahtumasta tiedottaminen. Puutarhan elämyksellisyys on keskeinen valintaperuste. Raati halusi valinnallaan kannustaa myös ammattiviljelmiä avaamaan ovensa Avoimet puutarhat –tapahtumapäivänä.

PerennaPuutarha Pöntisen elämyksellinen pihapuutarha on Liisa Pöntisen suunnittelema ja se on rakennettu omin voimin yhdessä Hannu Pöntisen kanssa. Alueella toimii kahvila ja näytepuutarhassa pidetään konsertteja ja muita yleisötapahtumia. PerennaPuutarha yritys on perustettu vuonna1985 ja runsaslajisia näytemaita on laajennettu vähitellen vuosikymmenten kuluessa. Kivikkokasveille ja varjon perennoille on perustettu omat alueensa, joissa harvinaisetkin lajit tulevat kävijöille tutuiksi eri vuodenaikoina.

Pöntiset markkinoivat tapahtumaa esitteessä, omilla kotisivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Pariskunta antoi rakentavia ehdotuksia päivän kehittämiseksi. Kasvien nimeäminen ja ennakkotieto siitä, saako puutarhassa kuvata, olivat heidän kehittämisvinkkejään. Pysäköinninohjaus oli näin suuren kävijämäärän vuoksi välttämätöntä.

Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksella halutaan nostaa esille teemapäivään osallistuneita elämyksellisiä puutarhoja. Tunnustuksellaan Puutarhaliitto haluaa tukea suomalaista puutarhakulttuuria ja puutarhaharrastusta sekä edistää puutarhamatkailua. Tunnustuksen saaja valitaan vuosittain valtakunnallisen Avoimet Puutarhat -teemapäivään osallistuneiden kesken.

Portit auki jälleen elokuussa

Avoimet puutarhat tapahtuma järjestetään seuraavan kerran sunnuntaina 7.8.2016. Silloin aukeavat taas yhden päivän ajaksi puutarhojen portit vierailijoille ympäri Suomen. Sitä odotellessa satoihin avoimiin puutarhoihin voi tutustua verkossa osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi.

Avoimet puutarhat tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundetin kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt ovat osallistuneet tapahtuman rahoittamiseen.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: