Uutiset

09.10.2014 Seppo Närhi

Villa Lumous lumosi Asuntomessujen kävijät

Villa Lumouksen rakennutti itselleen Pirjo ja Raimo Räisänen ja talon näytteilleasettajana toimi Forte Kivitalot. Äänestäjiä miellyttivät erityisesti voittajakohteen tilaratkaisut ja varuste- sekä laatutaso. Yhteensä Villa Lumous keräsi 11,95 prosenttia äänistä.

Äänestyksen toinen sija meni kohteelle numero 43, Drama Queen, joka oli yksi messujen kerrostalokohteista. Drama Queenin näytteilleasettajana ja rakennuttajana toimi YIT Rakennus Oy. Kohde jäi äänestäjien mieleen erityisesti sisustusratkaisuillaan sekä isolla parvekkeellaan. Sisustuksen suunnittelu oli Milla Alftanin käsialaa ja asunto oli suunniteltu kuvitteelliselle laatua ja luksusta arvostavalle sinkkunaiselle. Paras talo -äänestyksen kolmannelle sijalle nousi kohde numero 14, Laajaranta. Moderni hirsitalo sai kiitosta hyvistä rakennusmateriaaleista sekä valoisuudestaan, joka korostui oleskelutilojen isojen maisemaikkunoiden ansioista.

Atriumpihainen kivitalo loisti jokaisessa kategoriassa

Villa Lumous voitti myös Parhaan sisustuksen ja Parhaan pihan yleisöäänestykset. Atriumtalossa viehättäneet tilaratkaisut oli jaettu niin että keskeiset sisätilat avautuvat laajojen ikkunaseinien kautta rakennuksen sisäpihalle ja edelleen Jyväsjärvelle. Yleisilmeeltään talo on vaalea ja valoisa, skandinaavisen funktionaalinen. 

Villa Lumouksen sisustuksen ovat suunnitelleet Pirjo ja Raimo Räisänen sekä Laura Taponen. Sisustuksen tavoitteena on ollut harmoninen, rauhallinen ja toimiva koti, ja suunnittelussa on otettu vahvasti huomioon aktiiviset lapsenlapset. Äänestäjät pitivät myös Villa Lumouksen atriumpihasta, jossa on uima-allas. Pihan suunnittelusta vastasivat Veera Sanaksenaho ja Pasi Linna.

Vuoden sisältöteko -palkinto YIT Oy:lle

Asuntomessut järjesti tänä vuonna myös erillisen vuoden sisältöteko -kilpailun messujen näytteilleasettajille. Tavoitteena oli motivoida messujen näytteilleasettajia tuottamaan uutta ja innovatiivista sisältöä messuille. Tulokset kerättiin Asuntomessujen kävijätutkimuksen vapaasta palauteosiosta, jossa kävijät saivat kuvailla mieleenpainuvinta asiaa tämän vuoden Asuntomessuilta. YIT:n toteuttama 13-kerroksinen Maailmanpylväs nousi ylivoimaisesti mieleenpainuvimmaksi asiaksi messuilta.

- YIT:n toteuttama Maailmanpylväs, sen sisustukset ja eri teemat nousivat monin eri sanamuodoin esille kävijöiden vapaassa palautteessa. Laskimme yhteen kaikki tähän kokonaisuuteen liittyvät maininnat, kuten Drama Queen, tornitalo ja esimerkiksi Maailmanpylväs. Laajasta näyttelytarjonnasta tämä nousi vahvasti esille, yhteensä mainintoja oli 12,9 prosenttia kaikista kommenteista. Tämä oli eniten yksittäisen toimijan saamia mainintoja, joten palkinto meni luonnollisesti YIT:lle, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen perustelee.

Vuoden sisältöteko -palkinto toteutettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja sen voittaja saa 10 000 euron arvosta näkyvyyttä ensi vuoden Asuntomessuille.

Kesällä järjestetyillä Asuntomessuilla vieraili 11.7.–10.8.2014 välillä yli 114 000* maksanutta kävijää. Messukävijät äänestivät perinteisesti messujen parasta taloa kävijätutkimuksen yhteydessä. Tutkimukseen vastasi yhteensä 6 786, mikä on 13 prosenttia kävijäperheistä.

#Seppo Närhi