Uutiset

03.10.2014 Seppo Närhi

Viheralan tunnustuspalkinto kolmelle vaikuttajalle

Kuvassa palkitut juhlavassa gaalassa, vas. kaupunginpuutarhuri Viljo Muuronen, viherrakentaja Jouko Hannonen ja toimitusjohtaja Ulf Juslin, kuva Seppo Närhi.

Kaupunginpuutarhuri Viljo Muuronen on ansioitunut paikallisesti, valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti toimiessaan eri järjestöissä. Hän oli 20 vuotta Viherympäristöliitto ry:n hallituksen jäsen, osan aikaa varapuheenjohtaja. Hänen sovitteleva tyylinsä erityisesti vaikeissa taloudellisissa tilanteissa edesauttoi asioiden ratkaisuissa. Muuronen on ollut aktiivisesti mukana Kaupunginpuutarhurien Seura ry:ssä, sen edustajana kansainvälisessä puisto- ja virkistysalueiden järjestössä, IFPRA:ssa Suomen komissaarina ja Euroopan puheenjohtajana. Lisäksi Muuronen on ollut Mikkelin puutarhayhdistyksen hallituksen jäsen vuodesta 1981 alkaen sekä Otavan maatalous- ja puutarhaoppilaitoksen neuvottelukunnassa.

Viherrakentaja Jouko Hannonen on ansioitunut viheralan järjestötyössä ja erityisesti kansainvälisissä tehtävissä. Hän on ollut 1990-luvulta Euroopan viherrakentajien järjestön ELCAn toiminnassa sekä pohjoismaisessa yhteistyöelimessä Nordiska Präsidiumissa Suomen edustajana. Hannosen kautta Suomeen on saatu monia kansainvälisiä luennoitsijoita. Lisäksi hän on aktiivisesti ajanut viheralan koulutuksen kehittämistä. Tällä hetkellä hän on mukana pohjoismaisessa viheralan koulutusta kehittävässä hankkeessa NordGreen.

Toimitusjohtaja Ulf Juslin perusti veljensä Stig Juslinin kanssa perheyrityksen Oy J-Trading Ab:n vuonna 1982. Yritys saavutti nopeasti asiakkaiden luottamuksen. Yritys on kehittänyt monipuolisesti suomalaista viherrakentamista tuomalla Suomen markkinoille laadukkaiden valmistajien tuotteita mm seuraavissa tuoteryhmissä: leikkivälineet, ulkoalueiden kalusteet ja välineet, ammattikäyttöön tarkoitetut nurmikkoleikkurit, monitoimikoneet ja lakaisukoneet. Ulf Juslin on arvostettu luennoitsija ja asiantuntija.

Viheralan tunnuksesta päättää työryhmä, johon kuuluvat toimitusjohtaja Katarina Lassheikki Puutarhaliitto ry, hallituksen puheenjohtaja Risto Lehto Puutarhaliitto ry, johtaja Mikko Horppu Suomen Messut ja Seppo Närhi Viherympäristöliitto ry:stä.

#Seppo Närhi