Uutiset

09.06.2014 Seppo Närhi

Viheralalle tunnustuspalkintoja

Maiju ja Yrjö Rikalan Puutarhasäätiö on myöntänyt Lappset Group Oy:n leikkijohtaja Risto Ikäheimolle tunnustuspalkinnon hänen elämäntyöstään Suomen puutarhatalouden ja –kulttuurin edistäjänä.

Tunnustuspalkinnolla säätiö haluaa tuoda esiin henkilöitä, jotka ovat pitkäaikaisella tai muuten perustavaa laatua olevalla työllään edistäneet suomalaista viheralan kulttuuria.

Risto Ikäheimo on yli 40 vuoden ajan tehnyt yhteiskunnallisesti vaikuttavaa valistustyötä uudentyyppisten oppimisympäristöjen ja lähiliikuntapaikkojen rakentamisen puolesta.

- Viherympäristöillä on suuri merkitys yhdyskuntasuunnittelussa, päiväkotien, koulupihojen, asuinalueiden ja liikunta-alueiden muotoilussa ei ainoastaan viihtyisyyden näkökulmasta vaan eri-ikäisten kasvuympäristönä. Puistot, puutarhat ja viheralueet toimivat automaattisesti ulkoliikuntaan kannustavina ympäristöinä, sanoo Ikäheimo.

Risto Ikäheimon lisäksi viheralan henkilöistä 5 000 euron tunnustruksen saivat hautaustoimen päällikkö Markku Mannerkorpi Turusta ja viherrakentaja Esko Alm Jyväskylästä.

#Seppo Närhi