Uutiset

13.12.2018 Seppo Närhi

Vanha kasarmialue Kouvolassa saa uuden elämän Asuntomessujen myötä – esillä uusinta asumista historiallisessa ympäristössä

Pioneeripuisto on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö, joka saa uuden elämän uniikkeina asuntoina ja liiketiloina. Kuvaaja: Jari Heikkilä

–Kesän 2019 messukokonaisuus on upea yhdistelmä uusimpia asumisen ratkaisuja ja historiaa. Rakentamisen uusia ideoita esittelevät alueelle rakennettavat modernit pientalot, rivitalot, paritalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli, jotka luovat mielenkiintoisen kontrastin vanhalle kasarmialueelle. Rakennusten kirjo on tänä vuonna poikkeuksellisen laaja, moniin aiempiin messuvuosiin verrattuna, kun pääsemme alueelle, jossa on näin paljon vanhaa olemassa olevaa rakennuskantaa, kuvailee Osuuskunta Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri.

Kouvolan Korialle syntyvälle uudelle asuinalueelle muuttaa valmistuessaan noin 250 asukasta. Yhteensä 8 hehtaarin alue sijaitsee 6 kilometrin matkan päässä Kouvolan Matkakeskuksesta.

- Pioneeripuistossa on parhaillaan käynnissä 22 kohteen rakentaminen, joista noin puolet on harjakorkeudessa. Osassa kohteista tehdään jo sisätöitä ja toisissa ollaan perustusvaiheessa. Messukohteet valmistuvat omissa aikatauluissaan ja valmista tulee olla toukokuun loppuun mennessä, projektipäällikkö Sanna Kauppi Kouvolan kaupungilta kertoo.

Kesän 2019 Asuntomessut ovat remonttia suunnittelevien paratiisi, sillä alueella on useita korjausrakentamisen kohteita. Messuvieraat pääsevät tutustumaan muun muassa remontoituun Pioneerikouluun, asunnoksi remontoitavaan entiseen Miehistösaunaan ja Upseerin päiväkotiin, joka on aiemmin palvellut pioneeriupseerikerhona. Lisäksi sisustukset nousevat ensi kesänä entistä suurempaan rooliin itse messukokemuksen osalta. Vanha Pioneeripuiston alue herää todella uuteen eloon heinäkuussa messuporttien avauduttu kuukauden ajaksi. Asuntomessuilla Kouvolassa on ennätysmäärä tehtävää ja ajanvietettä aina opastetuista kierroksista erityisohjelmaan ja artistiesiintymisiin.

#Seppo Närhi