Uutiset

10.02.2014 Seppo Närhi

Työkaluakkujen lataaminen ennätysajassa

Metabon uusi pikalaturi ASC Ultra lataa 14,4V, 18V ja 36V 4,0 Ah akut tyhjästä 100 % täyteen vain 35 minuutissa. Lithium-Ion akkujen kapasiteetti ja teho on kehittynyt erittäin voimakkaasti viimeisten vuosien aikana, mutta mitä suuremmaksi akkujen kapasiteetti on kasvanut, sitä pidempään niiden lataus kestää. Siksi Metabo ei ainoastaan kehitä akkujaan vaan koko ULTRA-M -teknologiaansa, sisältäen myös koneet ja laturit. Uuden pikalaturin avulla myös maailman ensimmäiset, ja toistaiseksi ainoat 5,2 Ah akut latautuvat 100 % täyteen vain 45 minuutissa. ASC Ultra tarvitsee vain 27 minuuttia ladatakseen 3,0 Ah akut täyteen.

”Tämä mahdollistaa meidän loppukäyttäjillemme entistäkin enemmän vapautta pistokkeista ja johdoista”, kommentoi Metabon toimitusjohtaja Horst W. Garbrecht. ”Meidän akkujärjestelmässämme on täydellinen yhteensopivuus. Jopa aivan ensimmäinen akku nykyisestä vuonna 2009 lanseeratusta akkusukupolvesta on täysin yhteensopiva uusimpien koneiden ja latureiden kanssa. Näin ei ole enää tilanne markkinoilla kaikissa akkujärjestelmissä. Näin ollen ammattilaisen valitessa Metabon Ultra-M -teknologialla varustetun akkujärjestelmän on aina turvallinen sijoitus, nyt ja tulevaisuudessa.”

Metabon uuden laturin äärimmäisen nopean latausajan mahdollistaa latausvirran nosto 6,5 ampeeriin, synkronoitu älykäs akkuhallinta, Elektroninen Yksittäisten Kennojen Valvonta (ESCP), tietokoneohjattu lataus- ja purkaushallinta sekä patentoitu AIR COOLED -jäähdytysteknologia. Kuten kaikki, jotka ammatikseen käyttävät akkukoneita yhtäjaksoisesti pitkään tietää, sekä kone että akku lämpenevät voimakkaasti vaativimmissa käyttötilanteissa. Ennen kuin akkua voidaan turvallisesti ladata, täytyy sen ensin jäähtyä 50 °C asteeseen. AIR COOLED -teknologia jäähdyttää akun erityisen nopeasti laturiin sijoitetun tuulettimen avulla, lyhentäen näin turhauttavaa odotusaikaa ja ladatakseen akun mahdollisimman nopeasti valmiiksi uudestaan käyttöön. Tuulettimen teho määräytyy automaattisesti akun lämpötilan mukaan. AIR COOLED pitää akkukennojen lämpötilan optimaalisena myös koko latausprosessin ajan, lyhentäen näin latausaikaa entisestään, ja pidentäen akkukennojen elinikää. Näiden teknologioiden ansiosta Metabo myöntää rajoittamattoman kolmen vuoden takuun kaikille Lithium-Ion akuilleen, riippumatta latauskertojen määrästä, ja ilman rekisteröintiä.

"Lanseerattuamme markkinoiden ensimmäiset 5,2 Ah akut viime vuonna, oli uuden pikalaturin kehitys meille seuraava looginen askel”, sanoo Martin Egenrieder, Metabon akkuteknologian päällikkö. ”Meidän akkumme käyntiaika on niin pitkä, että vakiolaturimme ASC 30-36 latausaika on riittävä suurimmalle osalle loppukäyttäjistämme. On kuitenkin olemassa enemmän virtaa vaativia töitä ja koneita, joiden kanssa ammattilaisten on luotettava erityisen nopeaan lataukseen, joten nyt Metabo tarjoaa ASC Ultra -laturia lisävarusteena sekä vaihtoehtona Pick&Mix –akkukonejärjestelmässä, jossa käyttäjä valitsee vapaasti koneet, akut ja laturit juuri sellaisessa kokoonpanossa mitä hän todella tarvitsee. ASC Ultra on saatavilla helmikuusta 2014 alkaen

#Seppo Närhi