Uutiset

31.08.2015 Seppo Närhi

Timo Taulavuori aloittaa Puutarhaliiton johdossa

-Olen hyvin iloinen siitä, että voin jatkaa torien, kauppahallien ja ruokakulttuurin kehittämisen jälkeen puutarha-alan kehittämistyötä teemalla ”Puutarha-ala kasvattaa meidän suomalaisten hyvinvointia”. Puutarha-alan tuotteet ja palvelut lisäävät työllisyyden ja elinkeinojen myötä meidän hyvinvointiamme monella eri tavalla, tiivistää Timo Taulavuori uuden tehtävänsä keskeisen sisällön.

Taulavuori iloitsee erityisesti siitä, että moni nuori ja kaupunkilainen on innostunut itse puutarhaviljelystä ja käyttää yhä enemmän kotimaisia puhtaita puutarhatuotteita osana monipuolista ruokavaliota. Vihreän ja hoidetun ympäristön merkitys on hänelle myös erityisen tärkeää, koska Suomi kaupungistuu ennätysvauhdilla ja kosketus luontoon on tärkeää erityisesti kaupunkialueiden viihtyisyyttä luotaessa.

Timo Taulavuori on koulutukseltaan Helsingin yliopistosta valmistunut maa- ja metsätaloustieteiden maisteri ja puutarha-agronomi. Aalto-yliopiston johtamisen emba-opinnot ovat hänellä viimeistelyvaiheessa. Taulavuoren motto on: ”Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito, sillä lopulta kasvun ihme on ainoaa aidosti tuottavaa toimintaa”. Taulavuoren harrastuksiin kuuluvat puutarhanhoidon lisäksi erilaisiin ruokakulttuureihin ja ruokaan liittyvät asiat sekä monipuolinen liikunta. Aikaisemmin Taulavuori on toiminut Kotimaiset Kasvikset ry:n toimitusjohtajana sekä yritysneuvojana Kauppapuutarhaliitto ry:ssä, joten paluu puutarha-alalle ei ole hänelle hyppy tuntemattomaan vaan mieluinen haaste.

Puutarhaliitto ry on puutarha-alan keskusjärjestö, jonka tehtävänä on varmistaa kotimaiselle puutarhaelinkeinolle riittävät toimintaedellytykset sekä parantaa kansalaisten hyvinvointia puutarha- ja vihertuotannon sekä puutarhaharrasteen keinoin. Puutarhaliitto julkaisee Kotipuutarha- ja Viherympäristö-lehtiä.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: