Uutiset

23.05.2017 Seppo Närhi

Taimikaupan sesonki kolme viikkoa myöhässä

Sinänsä viipyilevä kevät ei ole kasvien kannalta haitallinen. Sen sijaan kuluttajien käyttäytyminen on ohjautunut siihen suuntaan, että toukokuun menetetyt taimiviikot näkyvät selvästi vuoden kokonaismyynnissä. Kevät on puutarhamyymälöissä selvä sesonki, sillä jopa 70 prosenttia niiden taimimyynnistä osuu muutamalle kevään viikolle. Nyt taimistoja ja puutarhamyymälöitä huolettaakin se, että kuluttajat olisivat totutun käytännön mukaan lopettelemassa istutuspuuhiaan jo kesäkuun puolivälissä.

Taimia voi istuttaa koko kesän

Kuluttajakaupassa taimien saatavuus on joka tapauksessa turvattu ja ns. kevätsesonki voisi jatkua vaikka koko kesäkuun. Nykyään puutarhamyymälöiden valikoima koostuu lähes täysin astiataimista ja niitä voi istuttaa koko kesän ajan. Näin myöhäisenä keväänä toivotaankin puutarhahuuman pitävän ihmisiä istutustöissä mahdollisimman pitkään.

Taimitarhoilla on viileän kevään johdosta ollut pitkä paakkutaimien nostokausi. Vieläkin on muutama viikko aikaa nostaa puita kevät- ja kesätoimituksiin. Kasvit heräävät kasvuun selvästi tavallista myöhemmin, joten aiemmin istutettujen kasvien lehteen tulo voi olla poikkeuksellisen hidasta.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: