Uutiset

21.03.2016 Seppo Närhi

Saarioisten Taimistot Oy Pälkäneeltä on Vuoden laatutuottaja

Saarioisten Taimistot Oy on yksityisessä omistuksessa oleva taimitarha. Nykyiseen omistukseen tila siirtyi 1997, jolloin Kaisu Avotie ja Pekka Keveri ostivat tilan. Taimitarhaviljelyssä oleva alue on noin 45 hehtaaria. Tuotanto käsittää puuvartisen koriste- ja hyötykasvien viljelyn puutarhakauppaan ja suurkuluttajille. Noin puolet taimista kasvatetaan astiataimena ja puolet paljasjuurisina taimina.

Tieto tukee markkinointia tukkuasiakkaille
Saarioisten Taimistot aloitti taimikasvatuksen vuonna 1947 Sahalahdella. Tänä päivänä tuotannossa ovat aitataimet, koristepensaat, pensasruusut, marjapensaat, köynnökset sekä myymäläkokoiset hedelmä- ja lehtipuut. Sijaintipaikka on vuosien saatossa vaihtunut ja nyt toimitaan Pälkäneellä. Yli 90 prosenttia taimitarhan myymistä taimista on omaa tuotantoa. Taimet myydään tukkumyyntinä puutarhamyymälöille. Näillä vaativilla markkinoilla yritys menestyy kasvattamalla laatutaimia, jotka menestyvät varmasti Suomen oloissa.

Kotimaisuus korostuu selvästi myös aktiivisessa markkinoinnissa ja asiantuntevasti laaditussa myynnin tukimateriaalissa. Markkinointimateriaalina on tullut tutuksi asiakkaille suunnattu suosittu kuvallinen kirja ”Vihreyttämisen monet mahdollisuudet”, jossa kerrotaan mitä tuotteita on tarjolla ja minkä kokoisina niitä myydään. Samoin kauppiaille suunnattu ”Harviala -Taimimyyjän ABC” -vihkonen on ollut pidetty.

Tuotekehittelyssä pinnalla valmiit tuotteet
-Uusia tuulia käydään vilkaisemassa maailmalla säännöllisesti ja oma mietintämyssy on ahkerassa käytössä, kun mietitään uusia mahdollisuuksia erilaisille tuotteille ja tuoteryhmille. Näitä ovat esimerkiksi ”Heti Valmis Aita” -elementti tai Solitaire-pensaat, joita on ollut myynnissä joitakin vuosia. Nämä vastaavat valmiimpien tuotteiden kysyntään, ja niillä saadaan näyttävyyttä heti pihaan tai ulkona olevaan edustustilaan, kertoo toimitusjohtaja Kaisu Avotie taimiston tuotekehityksestä ja korostaa samalla, että kaikessa tuotannossa panostetaan taimen laatuun, toimitusnopeuteen ja -varmuuteen.

Saarioisten Taimistot -konserniin kuuluu Saarioisten Taimistot Oy sekä tytäryhtiö Harviala Oy. Astiassa kasvatettavien puutarhakaupan tuotteiden lisäksi kasvatetaan avomaalla paljasjuurisia pensaita suurkulutukseen. Ne markkinoidaan Harvialan kautta. Yritys on elvyttänyt HARVIALA-tuotemerkin, joka on vanha ja tunnettu laadukkaan taimen merkki. Se on nykyisin näyttävästi käytössä myös Saarioisten Taimistot Oy:n taimissa ja tuotemarkkinoinnissa. Rinnalleen se on saanut Vihreä peukalo-merkin, joka kertoo siitä kuinka kauan kyseinen merkkiä kantava taimikanta on ollut Saarioisten Taimistolla tuotannossa. Vanhimmille kertyy ikää jo yli 50 vuotta. Se että usealla kasvilla on kunnioitettavia vuosilukuja takanaan, kertoo hyvistä taimikannosta ja pitkäjänteisestä työstä kotimaisen taimituotannon eteen.

Kuvateksti:
Taimistoviljelijät ry:n vuosikokouksessa puheenjohtaja Arttu Haverinen ka toiminnanjohtaja Jyri Uimonen luovuttivat Vuoden laatutuottajan tunnukset Kaisu Avotielle.

Kaisu Avotie otti vastaan Saarioisten Taimistot Oy:lle myönnetyn Kotimaiset Kasvikset ry:n Vuoden laatutuottajan tunnukset.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: