Uutiset

03.06.2014 Seppo Närhi

Rambollista Suomen suurin konsultti- ja suunnittelutoimisto

Yritys- ja liiketoimintakaupan myötä Pöyryltä siirtyi Rambolliin 435 asiantuntijaa. Rambollissa työskentelee nyt Suomessa noin 1900 työntekijää. Yrityskauppa on osa Rambollin strategiaa kasvaa johtavaksi toimijaksi kiinteistö- ja rakentamistoimialalla sekä projektinjohto- ja rakennuttamispalveluissa Suomessa. Kauppa monipuolistaa Rambollin palvelutarjontaa ja vahvistaa Rambollin maantieteellistä organisaatiota.

- Kokonaispalveluiden kysyntä on lisääntynyt merkittävästi. Samalta toimittajalta halutaan ostaa laajempia kokonaisuuksia, kuten talo-, rakenne- ja geotekniikkasuunnittelua sekä liikenne- ja ympäristökonsultointia. Kaupan myötä palveluvalikoimamme lisääntyi ja vahvistui merkittävästi, ja tarjoamme nyt entistä laajempia kokonaispalveluja asiakkaillemme. Ramboll pystyy näin vastaamaan yhä paremmin projektinjohto- ja rakennuttamispalveluiden, kaavoituskonsultoinnin sekä muun muassa energiatehokkuusvaatimusten myötä lisääntyneeseen talotekniikan palveluiden kysyntään,toteaa Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Projektinjohto- ja rakennuttamispalveluihin keskittyvän Pöyry CM Oy:n nimi muuttuu Ramboll CM Oy:ksi. Kaupan yhteydessä siirtyneet talotekniikan suunnittelu- ja kiinteistöjen konsultointitoiminnot vahvistavat Rambollin palveluvalikoimaa erityisesti LVI-, sähkö- ja paloteknisen suunnittelun sekä kiinteistökonsultoinnin ja green building -palvelujen osalta. Kaupunki- ja aluesuunnittelutoiminnot vahvistavat Rambollin entisestäänkin merkittävää kestävien ja elinvoimaisten kaupunkiympäristöjen suunnittelupalvelua ja nostavat Rambollin myös Suomen suurimmaksi maankäytön ja kaavoituksen konsulttitoimistoksi.

- Rambolliin siirtyminen tarjoaa meille mahdollisuuden päästä mukaan kansainvälisiin hankkeisiin, saada projekteihin mukaan kansainvälisiä huippuosaajia ja kehittää näin myös omaa osaamista. On hienoa tulla yritykseen, jossa työmme on yrityksen strategian ytimessä, tulevan Ramboll CM Oy:n johtaja Valtter Kari korostaa.

#Seppo Närhi