Uutiset

22.04.2014 Seppo Närhi

Ramboll ostaa merkittävän osan Pöyryn kiinteistö- ja projektinjohtoliiketoiminnasta

22.4.2014 allekirjoitettu kauppa vahvistetaan kilpailuviranomaisen hyväksynnän jälkeen kesäkuussa.

Yrityskauppa on osa Rambollin strategiaa kasvaa johtavaksi toimijaksi kiinteistö- ja rakentamistoimialalla sekä projektinjohto- ja rakennuttamispalveluissa Suomessa.

— Kauppa on Rambollille strategisesti erittäin merkittävä. Tulemme kasvamaan suurimmaksi Suomessa toimivista konsulttitoimistoista. Olemme jo markkinajohtaja infra ja liikenne- sekä vesi ja ympäristö -toimialojen suunnittelussa ja konsultoinnissa. Tämä kauppa nostaa meidät johtavaksi toimijaksi myös kiinteistö- ja rakentamistoimialalla, toteaa Rambollin toimitusjohtaja Markku Moilanen.

Projektinjohto- ja rakennuttamispalveluihin keskittyvän Pöyry CM Oy:n nimi tulee muuttumaan kaupan vahvistamisen jälkeen Ramboll CM Oy:ksi.

Kaupan yhteydessä siirtyvät talotekniikan suunnittelu- ja kiinteistöjen konsultointitoiminnot vahvistavat Rambollin portfoliota erityisesti LVI-, sähkö- ja paloteknisen suunnittelun sekä kiinteistökonsultoinnin ja green building -palvelujen osalta. Niin ikään siirtyvät kaupunki- ja aluesuunnittelutoiminnot vahvistavat Rambollin entisestäänkin merkittävää kestävien ja elinvoimaisten kaupunkiympäristöjen suunnittelupalvelua.

— Asiakkaamme tulevat saamaan meiltä entistäkin monipuolisempia palveluja, ja samalla maantieteellinen organisaatiomme vahvistuu. 435 uudelle rambollaiselle kauppa tarkoittaa sitä, että he pääsevät mukaan yritykseen, jossa heidän työnsä on yhtiön strategian ytimessä. Rambollin kansainvälinen verkosto tarjoaa heille mahdollisuuden päästä mukaan kansainvälisiin hankkeisiin, saada omiin projekteihinsa kansainvälisiä huippuosaajia ja kehittää näin myös omaa osaamistaan, Markku Moilanen kertoo.

#Seppo Närhi