Uutiset

08.06.2015 Seppo Närhi

Perennat houkuttelevat perhoset pihaasi

Pysyvyyttä perhospuutarhaan saadaan istuttamalla monivuotisia kasveja koko kesän kukkiviksi laajoiksi ryhmiksi. Perhoset havaitsevat parhaiten suuret kukkaryhmät. Niiden avulla voidaan houkutella perhoset lisääntymään pihalla ja varmistaa uusien sukupolvien lepattelun seuraavina kesinä.

Perennojen avulla on helpointa toteuttaa varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn kukkiva perhospuutarha. Valinnan mahdollisuudet ovat niin runsaat, että istuttaja voi päästää luovuutensa valloilleen. Hyvät perennat houkuttelevat puutarhamyymälässäkin perhosia, joten vierailemalla useamman kerran kesässä myymälöissä saa hyviä vinkkejä perhoskasvien hankintaan. Samalla tavoin ideoita kannattaa hakea naapureilta ja puistoista.

Siperianampiaisyrtti.

Perennaherkkuja perhosille
Kevään parhaimpia perhosperennoja ovat kevätvuohenjuuri, kaukasianpitkäpalko, kiurunkannukset ja laukkaneilikka. Kesän edetessä on mäkitervakon, keltapäivänliljan, mirrinmintun ja rentoakankaalin vuoro houkutella perhosia.

Sitruuna-ajuruoho

Keskikesän parhaita perhosten houkuttelijoita ovat punahatut, rantakukat, yrtti-iiso, loistotädyke, väriminttu, punatähkä, siperianampiaisyrtti ja mäkimeirami. Loppukesän ja syksyn perhoshaaveja ovat kaikki nauhukset, syysleimu, syysasteri ja purppurapunalatva.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: