Uutiset

11.12.2015 Seppo Närhi

Oma Piha -messujen yleiskoristelualueella on unenomainen tunnelma

Oma Piha -messujen yleisalueen teemana on Puutarhauni.

Huhtikuun alussa järjestettävän Oma Piha -messujen yleisalueen teemana on Puutarhauni. Teemassa näyttäytyvät metsä, satu ja unet. Alueen suunnittelevat maisemasuunnittelija Tanja Nieminen (ylempi AMK) ja arkkitehti ja maisema-arkkitehti Tiina Holmberg ( SAFA, MARK) Puutarhaetsivistä.
Messujen yleisalueen teemassa näyttäytyvät metsä, satu ja unimaailma. Unenomaiselta keskusalueelta löytyvät muun muassa sadelampi ja yli 100 sateenvarjoa ja romanttinen, rautainen sänky. Yllätyksellisyyttä ja sadunomaisuutta alueelle tuovat muun muassa sammalhahmot. Toteutuksessa halutaan ruokkia kävijöiden mielikuvitusta ja antaa lupa pitää pihalla hauskaa. Ovaalimaista keskusaluetta reunustavat neljä bloggaajien suunnittelemaa aluetta sekä alueen toisella puolella neljä Puutarhaetsivien suunnittelemaa piha-aluetta.

Alueet on suunniteltu erilaisille puutarha- ja pihaihmisille. Teemoina ovat moderni pelkistäjä, herkkä haaveilija, luova seikkailija ja valikoiva nautiskelija.

”Tavoitteena ei ole ollut tehdä vain ammattimaista suunnitteluprojektia, vaan kaivaa itsestään puutarhaharrastaja, jolla on halu ja lupa hullutella”, toteaa Puutarhaetsivien suunnittelija Tanja Nieminen.

Valot ja tunnelma ovat tärkeitä

Suunnittelijat haluavat nostaa esiin paljon helposti toteutettavia ideoita, ja suunnittelussa satsataan niiden vaivattomaan taltioimiseen. Jokaisella piha-alueella on erityisesti kuvaamiseen sopiva, rauhoittava tausta ja alueet rajataan selkeästi ja pidetään pieninä. Kuvan ottaminen on näppärää ja kynnys ideoiden käytännön toteuttamiseen on matala. Tunnelma ja valo ovat tärkeässä asemassa. Suomalainen, luonnonläheinen puutarhakäsitys näkyy messuilla käytetyissä materiaaleissa. Eri piha-alueissa on käytetty kunttaa, kuusia, koivuja ja erilaisia sipulikukkia.

Toimivaa ja mutkatonta ympäristöä ja mahtavaa tunnelmaa

Puutarhaetsivät toteuttavat Oma Piha -messujen yleisalueen nyt kolmatta kertaa.

”Tavoitteena on luoda toimiva ja mutkatonta ympäristö sekä luoda mahtavaa tunnelmaa messuhalliin. Tällä hetkellä mietimme erityisesti tilaratkaisuja, yhteistyökumppaneita ja kasvitilauksia. Mielessä pyörivät myös omat puutarhaunelmamme”, toteaa Tanja Nieminen. ”Tätä on aina ollut ilo olla tekemässä. On ihanaa olla mukana luomassa kevättä pitkän talven päätteeksi”, hän jatkaa.

Yleiskoristelualue toteutetaan tänä vuonna yhdessä Lyhty ry:n sekä Työtehoseuran aikuisopiskelijoiden Ja Suomen Kivipiha Oy:n kanssa. Lyhty ry:llä on messuilla myös Kesäkukkabaari.

Oma Piha -messut järjestetään osana Kevätmessuja 7.–10.4.2016 Messukeskuksessa, Helsingissä samaan aikaan Oma Koti, Oma Mökki, Lähiruoka & Luomu ja Sisusta!-tapahtumien kanssa.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: