Uutiset

04.04.2017 Seppo Närhi

Kotimainen ILONA-taimiperhe on Vuoden Puutarhatuote 2017

Hyvää tekevä taimiperhe ILONA tuli markkinoille vuonna 2012. ILONA-taimien idea syntyi ajatuksesta nostaa muutamia, hyväksi koettuja kotimaisia lajikkeita paremmin esille yksityisissä puutarhamyymälöissä.

ILONA-taimille valittiin tavallista kookkaampi 4 litran astia, jossa taimet voivat paremmin ja kasvavat vahvemmiksi. Taimien sinisen astian saa myös palauttaa puutarhakauppiaalle, joka voi toimittaa astiat taimistolle uudelleenkäyttöön tai kierrätykseen.

Kotimainen ILONA-taimi on kasvatettu luonnon kiertokulkua ja tasapainoa kunnioittaen. Kasvatusalueilla on käytössä suljettu automaattinen kastelujärjestelmä ja kasvatuksessa käytetään hallitusti liukenevia lannoitteita.

Jokaisesta myydystä ILONA-taimesta lahjoitetaan 10 senttiä taimien muodossa ns. vihreään kohteeseen. Tahvosten Facebookissa seuraajien ehdotuksista valitaan sopiva lahjoituskohde. Puutarha Tahvoset Oy on toimittanut ILONA-taimia jo kuuteen hyväntekeväisyyskohteeseen. Vuoden 2016 ILONA-kohteiksi on valittu lapsiperheiden parissa toimiva Avoin päiväkoti SoPeVa Kurikassa ja Karjaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton puistokohde. Iloa elinympäristöönsä taimien muodossa ovat saaneet muun muassa päiväkotilaiset, koululaiset ja vanhukset. ILONA-lahjoitukset on otettu lämmöllä vastaan.

Vuoden Puutarhatuote 2017 ILONA on Puutarha Tahvoset Oy:n oma rekisteröity taimituote. ILONA-taimia on saatavilla Suomen Puutarhakauppiaiden jäsenliikkeistä ja monista muista yksityisistä puutarhamyymälöistä, joiden valikoimaan ne kuuluvat. Tällä hetkellä tuoteperheessä on 23 lajiketta. Valikoima kehittyy vuosittain.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: