Uutiset

04.03.2016 Seppo Närhi

Koe Suomi-matkailun helmet ja Keski-Euroopan kevät 15.–17.4. Tampereella

Perjantaina 15.4. järjestettävä Kotimaan Matkailumessujen uusi Ammattilaisaamu on matkailualan ammattilaisille, ryhmämatkajärjestäjille ja medialle tarkoitettu kutsuvierastilaisuus. Matkailun kasvusta ja uudistumisesta on kertomassa matkailun erityisasiantuntija Nina Vesterinen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hyvinvointivalmentaja, yrittäjä ja personal trainer Oona Tolppanen puhuu otsikolla Terveellisen elämäntavan kultainen keskitie. Matkabloggaajat Rimma + Laura puolestaan puhuvat matkablogeista markkinointikanavana. Saimi Hoyerin juontamassa tilaisuudessa julkistetaan myös Vuoden Kotimaan Matkailuyritys sekä Suomen Tilaviini 2016. Lue lisää: www.supermessut.fi/ammattilaisaamu

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 15.–17.4.2016 järjestettävä suuren yleisön Supermessut-viikonvaihde on täynnä tähtiesiintyjiä sekä teatteri- ja musiikkiesityksiä. Messuilla esiintyvät muun muassa Roope Salminen, Olli Äkräs, Eppu Salminen, Anneli Ranta, Jyrki Anttila, Jaakko Ryhänen ja Seppo Hovi sekä lasten suosikkihahmot Maltti ja Valtti ja Hilarius Hiiri. Lisäksi aikuisväelle suunnatun April Festin rennosta ohjelmasta Olvin erikoisoluttarjonnan äärellä vastaavat muun muassa Scandinavian Hanks ja Laura Moisio duo. Keväisen suurtapahtuman teemat ovat Puutarha, Kotimaan Matkailu, April Fest ja Keräily. Tutustu ohjelmaan: www.supermessut.fi (Ohjelma)

Puutarha-aakkosia sekä uusia tiedonjyviä – floristit kisaavat Suomen mestaruudesta

Puutarha-messuilla vastainnostuneita multasormia opastetaan Ahlmanin Puutarhakoulussa ja uusia ideoita kaipaavia puutarhaharrastajia ja -ammattilaisia hemmotellaan monipuolisella ohjelmalla ja viherloistolla. Kävijät pääsevät myös ihastelemaan kotimaisten mestarifloristien taidonnäytteitä Kukkasidonnan SM-kilpailuissa ja sidontanäytöksissä. Kilpailun järjestää Suomen Kukkakauppiasliiton Hämeen Piiri ja tuomareina ovat saksalainen Thomas Ratschker sekä Niina Minkkinen-Westerlund ja Heidi Stubb.

Tietoiskuissa kuullaan niin ruusutietoutta, vieraslajien torjuntaniksejä kuin vinkkejä villivihannesten ja puutarhan maustekasvien hyödyntämiseen. Muita aiheita ovat muun muassa valtakunnallinen Vihervuosi, Puutarhan 9 vuodenaikaa, bataatin kasvatus ja viherkatot. Viher- ja ympäristörakentajat VYRA ry:n ja alan ammattilaisten toteuttamien Mallipihojen ja yleisalueiden kausi-istutukset, lehtipuut, pihakivialueet ja idearikkaat somistukset kuljettavat messuvieraat kohti kesää. Messuilla onkin runsaasti esillä myös kodin ja mökin piharakentamiseen liittyviä tuotteita, kuten saunoja, laitureita, pihamajoja sekä terasseja.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: