Uutiset

11.06.2015 Seppo Närhi

Kansallinen kaupunkipuisto avattiin juhlavasti Forssassa

Forssan kansallinen kaupunkipuisto on kahdeksas kansallinen kaupunkipuisto Suomessa. Muistopuuta, puistolehmusta, istuttavat ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ja kaupunginjohtaja Sami Sulkko. Kuva Seppo Närhi.

Forssan kansallinen kaupunkipuisto kertoo vuosisataisen maaseutuympäristön nopeasta muutoksesta teollisuustoimintojen tyyssijaksi. Forssassa on teollisuus- ja asuinrakentamisen historia vaiheineen ja rakennustapoineen nähtävillä. Punatiilisten teollisuusrakennusten ympärille muodostui yhdyskunta, jonka osat; puistot, työväen asuinalueet, koulut, päiväkodit ja muut palvelurakennukset sekä johtajien huvilat muodostavat ainutlaatuisen kerroksellisen kaupunkirakenteen. Maisemallisina elementteinä ovat Loimijoen laakso ja sitä rajaava harju.

Kansallisesta kaupunkipuistosta forssalaiset päättäjät odottavat lisävauhtia kaupungin matkailun ja yritystoiminnan virkistämiseksi.

Muistolaatan ympärillä kaupunginjohtaja Sami Sulkko (vas), kaupunginpuutarhuri Leila Grönholm ja ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander.

Kansallinen kaupunkipuisto voidaan perustaa kulttuuri- ja luonnonmaiseman kauneuden, luonnon monimuotoisuuden, historiallisten ominaispiirteiden tai siihen liittyvien kaupunkikuvallisten, sosiaalisten, virkistyksellisten tai muiden erityisten arvojen säilyttämiseksi ja hoitamiseksi.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: