Uutiset

07.08.2017 Seppo Närhi

Kansainvälinen Green Flag Award myönnettiin Pikku-Vesijärven puistolle Lahteen

Puisto- ja puutarhakulttuurista tunnetussa Isossa- Britanniassa kehitetyn arviointikriteeristön pohjalta koulutetut tuomarit, jotka ovat maisema-ja puistoalan ammattilaisia, auditoivat erilaisia viher- ja virkistysalueita sekä hautausmaita. Tänä vuonna arviointia teki 700 tuomaria ja Green Flag liehuu nyt yli 1300 kohteessa Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Saksassa, Hollannissa, Uudessa-Seelannissa ja Arabiemiraateissa.
Isossa–Britanniassa Green Flag Award tunnetaan puiston käyttäjien ja ammattilaisten keskuudessa. Nyt Suomessakin on kokemusta siitä, miten tunnustus voi parantaa puiston tunnettavuutta, ja miten koko prosessi kehittää puiston ylläpitoa, organisaatioita sekä kansainvälistä tiedonvaihtoa. Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoilla oli mahdollisuus Lahden kaupungin organisaation kanssa olla työstämässä englanninkielistä toiminnanohjaussuunnitelmaa, joka sisältää tietoja alueen historiasta, eri käyttäjäryhmien tarpeista ja tulevaisuuden visioista. Viime vuonna Lepaan kampuksen puistolle myönnetyn auditoinnin tuloksena saatiin tuomarien palautetta ja sen perusteella pystyttiin asioita kehittämään eteenpäin.
Green Flag- tunnustuksen saaminen Lepaan kampuksen puistolle toista kertaa ei olisi ollut mahdollista ilman, että kehitystoimenpiteitä tehtiin ja niitä kirjattiin toimenpideohjelmaan tuleville vuosille. Tunnustus sai myös muistamaan ja näkemään alueen merkityksen uudella tavalla- sanoo lehtori Sari Suomalainen Hämeen ammattikorkeakoulusta. Suomalaisella on myös Green Flag Award- tuomarikoulutus.

Green Flag -tunnustus yhdelle keskeisimmistä puistoistamme on hieno asia, joka varmasti parantaa viheralueiden arvostusta. Tunnustuksen hakuprosessi sai myös meidät itsemme miettimään asioita uusista näkökulmista sekä paneutumaan asioihin normaalia, perustyötä syvällisemmin- sanoo ylläpitohortonomi Seija Nurkkala Lahden kaupungilta.

http://www.greenflagaward.org.uk/

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: