Uutiset

03.06.2016 Seppo Närhi

Hämeenlinnan kaupunki haastaa muut kunnat Vihervuoden merkeissä: tehkää puisto itsenäisyyden juhlavuodeksi

– Kaikki sen tietävät: puisto päivässä pitää lääkärin loitolla. Joten me hämeenlinnalaiset haastamme teidät: Tehkää puisto! Yksi puisto vuodessa, vaikkapa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi, voisi olla hyvä tahti. Haastamme teitä miettimään oman kaupunkinne viheralueita, rakentamaan puistoja sinnekin, minne ette niitä osanneet kuvitellakaan, Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio esittää.

– Hämeenlinna tunnetaan linnastaan, suurmiehistään ja suurnaisistaan sekä puistoistaan. Käsitteeksi muodostuneella Aulangolla nämä kaikki ovat kulkeneet: Sibelius, Leino, Edelfelt, Paasikivi, Irwin Goodman ja tänä keväänä Suomen mestaruuden voittaneet HPK:n naisjoukkueen kapteeni Katja Kylmäaho. Hämeenlinnaan saatiin ensimmäinen ja maailman toinen kansallinen kaupunkipuisto 15 vuotta sitten. Hämeenlinnalla on oma maailmaa valloittaneen suurmiehen nimikkopuisto: Jean Sibeliuksen puisto kaupungin keskustassa, Rautio jatkaa.

– Kun Hämeenlinnaa katsoo lintuperspektiivistä, ei kaupunkia erota metsiltä, puilta ja – puistoilta. Usein pyöräillessäni olen ajatellut, että elän ja asun puistossa, en kaupungissa. Vaikka Hämeenlinna hengittääkin vuosisatoja vanhaa historiallista ilmaa, ei sen henki silti ole tunkkainen, siitä kiitos kuuluu tälle suurelle puistolle, jossa me täällä elämme ja olemme, teemme työtä ja vedämme keuhkot täyteen tätä ilmaa.

– On isoja ja pieniä puistoja, arvokkaita tai riehakkaita puistoja, kaikille sopivia, historiallisia, uusia, aktiivisuuteen innostavia hyötypuistoja, rauhoittumisen lupaavia puistoja, ajatteluun rohkaisevia, kohtaamisiin kannustavia puistoja, tai sitten ihan vaan tavallisia puistoja..., Sari Sautio hehkutti Vihervuoden kutsuvierastilaisuudessa 2.6. Verkatehtaalla.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: