Uutiset

10.06.2014 Seppo Närhi

Avoimet puutarhat jälleen 29.6.2014 klo 12–18!

Kuva: Sven Engblom

Tapahtumasta on tullut erittäin suosittu. Viime vuoden elokuisessa tapahtumassa tehtiin runsaat 55 000 vierailiua avoimiin puutarhoihin ympäri maan. Aikaisempien vuosien myönteisten kokemuksien perusteella tapahtumaa toivottiin järjestettäväksi uudelleen myös tänä vuonna. Tämän vuoden teemapäivä järjestetään aikaisemmin kesällä, jotta vierailijoille voidaan tarjota uusia kokemuksia puutarhoista keskellä keskikesän kukkaloistoa

Tutustu puutarhoihin ennakkoon
Avoimet puutarhat -tapahtuman ja puutarhamatkailun tueksi on luotu verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi, jossa voi jo ennakkoon tutustua tapahtumassa mukana oleviin lähes 500 vierailukohteeseen. Verkkopalvelu monipuolisine hakutoimintoineen on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi. Jokaisella pihalla on oma puutarhaprofiili, johon kuuluu lyhyt esittelyteksti, kuvagalleria, yhteystiedot sekä tiedot palveluista, palvelukielistä ja aukioloajoista.

Tapahtumaan osallistuvien puutarhojen vaihtuvuus on ollut suurta ja tänä vuonna mukana on monta uutta puutarhaa. Myös siirtolapuutarhat mökkipuutarhoineen ovat sankoin joukoin lähteneet mukaan tapahtumaan.

Mukana on tavallisia kotipuutarhoja, kesämökkien pihoja ja viljelypalstoja, kuin myös upeasti viimeisteltyjä palkintopihoja, julkisia puistoja, kasvikokoelmia, kauppapuutarhoja jne.Yhteistä näille kaikille puutarhojen omistajille on innostus ja aito halu jakaa kokemuksia

Suosittelemme hakemaan itseään kiinnostavien puutarhakohteiden tiedot verkkopalvelusta hyvissä ajoin ennen teemapäivää. Kohteiden löytymistä halutaan varmistaa myös toimittamalla luettelo vierailupihoista lehdistötiedotteen liitteenä.

Avoimet puutarhat -teemapäivä sekä verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi edistävät osaltaan suomalaista puutarhaharrastusta, -kulttuuria ja -matkailua. Avoimet puutarhat tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundetin kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt ovat osallistuneet tapahtuman rahoittamiseen.

Powered by Postiviidakko™

#Seppo Närhi