Uutiset

09.06.2015 Seppo Närhi

Avoimet puutarhat jälleen 28.6.2015 klo 12–18!

Kuva: Teija Tuisku

Tapahtumasta on tullut suosittu perinne jota osataan odottaa. Tänä vuonna teemapäivä tarjoaa taas uusia ja ainutlaatuisia kokemuksia salaisista puutarhoista keskikesän kukkaloistossa. Viime vuonna sää ei suosinut tapahtumaa. Erittäin kolea ja sateinen sää ei kuitenkaan pelästyttänyt puutarhaharrastajia. Avoimiin puutarhoihin tehtiin viime vuonna runsaat 44 000 vierailua ja palaute niin kävijöiltä kuin myös isäntäväeltä oli erittäin myönteistä.

Valitse kohteesi etukäteen
Verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi toimii Avoimet puutarhat -tapahtuman ja puutarhamatkailun tukena. Voit tutustua ennakkoon tapahtumassa mukana oleviin vierailukohteisiin, joita on jo yli 400. Verkkopalvelu hakutoimintoineen on suomeksi ja ruotsiksi. Jokaisella pihalla on puutarhaprofiili, johon kuuluu lyhyt esittelyteksti, kuvagalleria, yhteystiedot sekä tiedot palveluista, palvelukielistä ja aukioloajoista.

Tänä vuonna tapahtumaan osallistuu paljon uusia kohteita sekä kiinnostavia tuttuja, aiemmin mukana olleita puutarhoja.

Mukana on viehättäviä kotipuutarhoja ja kesämökkien pihoja, viimeisteltyjä palkintopihoja sekä julkisia puistoja ja myös kasvikokoelmia ja kauppapuutarhoja. Siirtolapuutarhat viljelypalstoineen ovat myös mukana tapahtumassa. Yhteistä näille kaikille puutarhoille on omistajien aito innostus ja halu jakaa kokemuksia toisten harrastajien kanssa.

Suosittelemme, että haette kiinnostavien puutarhakohteiden tiedot verkkopalvelusta hyvissä ajoin ennen teemapäivää, jotta voitte laatia reittisuunnitelman etukäteen. Luettelo vierailupihoista on myös lehdistötiedotteen liitteenä.

Avoimet puutarhat -teemapäivä sekä verkkopalvelu avoimetpuutarhat.fi edistävät suomalaista puutarhaharrastusta, -kulttuuria ja -matkailua.

Avoimet puutarhat tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden, Svenska Trädgårdsförbundetin ja Suomen Omakotiliiton kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt ovat osallistuneet tapahtuman rahoittamiseen.

Luettelo avoimista puutarhoista avautuu tästä linkistä.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: