Uutiset

25.12.2013 Seppo Närhi

Avant puskee purkutyömaille

Maanrakennussektori on ollut viime vuosina nopeasti kasvava asiakassegmentti Avant Tecnolle. Purkurobotti on tuonut erinomaisen lisän Avantin monipuoliseen maanrakennuslaitteiden tuotepalettiin. Robotin lisäksi Avant on modifioinut ja lisännyt purkupuolen optioita ja työlaitetarjontaansa myös kuormaajiin. “Nykyisiltä asiakkailta saamamme palaute on ollut rohkaisevaa ja positiivista. Lisäksi olemme onnistuneet hankkimaan myös uusia asiakkaita ja segmenttejä”, myyntijohtaja Jani Käkelä kertoo. “Uusien tuotteiden myötä olemme löytäneet paljon synergiaetuja niin teknisessä kuin kaupallisessa mielessä ja se antaa useita mahdollisuuksia bisneksen kehittämiseen.”

Lojaali Avant-asiakas

Pitkäaikainen Avant-asiakas Paupek Oy on tyytyväinen nähdessään Avantin satsaavan lisää purkualan tuotteisiin. Yhteistyö Avantin ja yhden Suomen suurimman purku-urakoitsijan välillä alkoi vuonna 2005 ja nykyään Paupekilla on jo useita Avanteja kalustossaan. Viimeisimmät kaupat käteltiin marraskuussa, kun toimitusjohtaja Pekka Piirala ja aluejohtaja Ilpo Koskinen vierailivat Avantin tehtaalla Ylöjärvellä. Koneita luovuttamassa Avantilta olivat toimitusjohtaja Risto Käkelä, varatoimitusjohtaja Jani Käkelä ja kotimaan myyntipäällikkö Jorma Jarkko. Tällä kertaa kauppaan kuului kolme Avant-kuormaajaa ja yksi Avant Robot 185 -purkurobotti.

Yksi Paupekin nyt ostamista kuormaajista oli tänä vuonna lanseerattu takaa ohjattava Avant R35. Paupekilla ei ole aiemmin ollut käytössä Avantin uuden R-sarjan koneita, mutta koska työt tehdään usein ahtaissa paikoissa, todettiin mallin soveltuvan Paupekille jopa perinteisiä Avanteja paremmin. Lisäksi Paupekin työkohteet ovat usein sisätiloissa, minkä takia yritys on vuosien varrella suosinut myös nestekaasukäyttöisiä koneita. Tälläkin kertaa Paupek osti myös nestekaasukäyttöisen Avant 525 LPG:n.

Uusi purkurobotti on jo pitkään kiinnostanut Paupekia, sillä yrityksellä on jo entuudestaan kymmenkunta robottia. Nyt valikoimiin haluttiin myös kotimainen kone, joten Paupek seurasi tiiviisti Avant Robotin tuotekehitystä ja osallistui myös robotin testaamiseen.

Yhteistyö Avantin ja Paupekin välillä on toiminut mutkattomasti jo pitkään, ja osapuolet uskovat uuden kaupan vahvistavan erinomaisia suhteita entisestään.

Avant Robot 185:n tekniset tiedot

Kompakti paketti tehokkuudesta tinkimättä
Avant Robot 185 tarjoaa kompaktin paketin tehokkuudesta ja ulottuvuudesta tinkimättä. Sähkömoottorivaihtoehtoja on kaksi, 15 kW / 32 A ja 18,5 kW / 63 A, jotka lisäävät koneen muunneltavuutta käyttökohteen ja tarpeen mukaan. Robotin vakiovarusteisiin kuuluva teleskooppipuomi antaa ulottuvuutta vaakasuunnassa 4,5 m ja pystysuunnassa 5,5 m. Ilman lisälaitteita kone painaa 2000 kg.

Ainutlaatuinen konstruktio
Avant Robot 185 on suunniteltu vakaaksi ja käyttäjäystävälliseksi. Päinvastoin kuin perinteisissä purkuroboteissa, Avantissa sähkömoottori ja hydrauliikka on sijoitettu alavaunuun. Tämä siirtää koneen painopisteen perinteisiä robotteja alemmas, mikä parantaa työturvallisuutta ja vakautta. Robotin käytettävyyttä edistää ylävaunun jatkuva 360 asteen pyöritys ja teleskooppipuomi. Hyvin suojattu Epecin informaatiojärjestelmä hoitaa koneen ohjauksen tarkasti ja luotettavasti. Lisäksi järjestelmässä on saatavana suomenkielinen värinäyttö. Kauko-ohjainta voidaan käyttää sekä kaapelilla että langattomasti.

Irrotettava ylävaunu
Erittäin ahtaissa purkukohteissa ylävaunu voidaan irrottaa ja alavaunua ajaa omilla teloillaan. Näin saadaan kuljetuskorkeudeksi ainoastaan 750 mm (tai 1010 mm tukijalat kiinnitettyinä). Vakiokuljetusmitat ovat: korkeus 1555 mm, leveys 795 mm ja pituus 2200 mm.

Uusi vasara korkealla iskutaajuudella
Avant lanseeraa helmikuussa uuden iskuvasaran Avant B230. Vasara on tuottavuudeltaan kokoluokkansa tehokkain. Tehoja vasarasta löytyy 19,8 kW ja iskutaajuutta huikeat 2600 iskua minuutissa. Vasaran lisäksi robottiin on asennettavissa useita eri purkutöissä käytettyjä työlaitteita, kuten pihti, koura, pulveroija ja kauha.

Työmaan tehokas parivaljakko
Avant Robot 185 on täydellinen purkutyömaan kumppani Avant-kuormaajalle, joka korkealla laadullaan ja hyvällä asiakastuellaan on ollut markkinoiden suosikki jo yli 20 vuotta.

#Seppo Närhi