Pääkirjoitus Uutiset

07.11.2016 Seppo Närhi

Luonnon puolesta

Ihminen nopeuttaa toiminnallaan maapallon elinolojen muuttumista ja lukuisten lajien elinympäristöjen häviämistä. Koko ajan tulee uusia tutkimuksia, jotka vahvistavat käytännön havaintoa: ilmasto muuttuu.
Tosiasia on, että lajit pystyvät sopeutumaan uusiin olosuhteisiin, mutta ei nykyisen ympäristön muutoksen nopeudessa. On myös lajeja, jotka ovat erikoistuneet tiettyihin olosuhteisiin tai äärimmäisesti käyttävät vain yhtä kasvilajia ravintolähteenä. Elinympäristön muutos hävittää elinolosuhteet. Lajeja kuolee sukupuuttoon. Ja tahti on kiihtyvä.
Voi vain toivoa, että kansainväliset sopimukset ilmastonmuutoksen hidastamiseksi johtavat käytännön toimiin. Yleensä ihminen toimii pakon edessä. Pessimismiä pitää yllä se, että aivan liian monet toimijat ja valtiot eivät toimi aktiivisesti saastumisen tai ilmaston lämpenemistä edistävien tekijöiden vähentämiseksi.
Me voimme tehdä oman osuutemme. Viherala sitoutuu kestävän ympäristörakentamisen edistämiseen. Se on tärkeää, vaikka voi tuntua maapallon mittakaavassa pieneltä.

#Seppo Närhi

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: